CCR dezbate excepţia ridicată de Mircea Băsescu la Codul Penal

ccrCurtea Constituţională judecă excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Mircea Băsescu, Florin Anghel şi Marian Căpătână a dispoziţiilor din Codul penal cu privire la definirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Astfel, avocatul lui Mircea Băsescu precizează în excepţia de neconstituţionalitate că articolul 291, alineatul 1 din Codul Penal privind traficul de influenţă nu este în acord cu Legea fundamentală, argumentând că în cuprinsul acestui articol fragmentul „lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public” reprezintă o formulare ambiguă, care lasă loc de interpretări.

La 16 iunie, Curtea de Apel Constanţa a menţinut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s