Fost primar al Ploieștilor condamnat la închisoare cu executare

drÎnalta Curte de Casație și Justiție a condamnat, la trei ani închisoare cu executare, pe fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu, acuzat de săvârșirea unor fapte de corupție, printre care și modul în care a fost finanțată echipa de fotbal Petrolul Ploiești.

Fostul primar a fost judecat pentru abuz în serviciu în formă continuată, luare de mită, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În acelaşi dosar au fost condamnate, la câte trei ani închisoare cu suspendare, şi două angajate ale Primăriei Ploiești – secretarul municipiului, Oana Iacob, și jurista Iulia Alina Alexandru.

Decizia instanței nu este definitivă, iar DNA declară că va face apel, pe motiv că pedepsele aplicate de judecători sunt prea mici în raport cu gravitatea faptelor.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Curat murdar, Nedreptate, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s