Aviz negativ în cazul cererii DNA privindu-l pe Titus Corlăţean

senat-604-bogdan-maranLa 14 iunie, senatorii din Comisia juridică au avizat negativ cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Titus Corlăţean, acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora.

Astfel, raportul Comisiei juridice va ajunge în plen pe 21 iunie, după ce Curtea Constituţională va judeca excepţia de neconstituţionalitate cu privire la articolul din Codul penal care reglementează abuzul în serviciu.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe, pentru fapte de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcţia ministerială.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat că a demonstrat cu argumente că acuzaţiile procurorilor anticorupţie sunt ”total nefundamentate”.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s