Inspector antifraudă din Constanţa, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare

images (5)Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis apelul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa contra sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Constanţa, care îl condamnase pe Dumitru Adrian Popa la 5 ani şi 8 luni de închisoare, cu executare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce fusese prins în flagrant în timp ce primea bani de la un om de afaceri.

Astfel, acesta a fost condamnat, definitiv, la şapte ani şi două luni de închisoare, cu executare, după ce Curtea de Apel Constanţa a admis recursul înaintat de procurori şi a majorat pedeapsa cu un an şi patru luni.

Conform rechizitoriului, în perioada iulie – septembrie 2015, Dumitru Adrian Popa, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, a pretins şi a primit de la mai mulţi oameni de afaceri suma totală de 13.000 de lei, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută, cu privire la rezultatele unor controale realizate la firmele acestora.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Judecatori - procurori - magistrati și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s