Sancțiune aplicată Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești

iccj1Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a confirmat încălcarea legii concurenței de către Uniunea Națională A Executorilor Judecătorești din România (UNEJ), menținând sancţiunea în valoare totală de 593.089 lei.

În anul 2012, Consiliul Concurenței a amendat UNEJ pentru încălcarea reglementărilor în domeniu atât prin crearea unei bariere la intrarea în profesie, cât și prin stabilirea unor cheltuieli de executare ce exced cadrului legal.

Astfel, în urma unei investigații, Consiliul Concurenței a constatat că, în luna septembrie 2010, UNEJ a introdus o taxă de intrare în profesie de 5.000 euro, de la plata căreia erau scutite rudele și afinii de gradul I ai celor aflați deja în profesie. Prin urmare, s-a creat o categorie de privilegiați — rudele și afinii de gradul I ai executorilor judecătorești prezenți deja în profesie, care, prin scutirea de la plata acestei taxe, sunt avantajați în raport cu ceilalți potențiali executori judecătorești.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s