Fosta judecătoare Veronica Cârstoiu a fost condamnată la 7 ani de închisoare

ccrVeronica Cârstoiu, fostă judecătoare, a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 7 ani de închisoare, fiind acuzată că a primit circa 630.000 euro mită de la omul de afaceri Dinel Staicu pentru a-i anula pedeapsa din dosarul de fraudare a Băncii Internaționale a Religiilor (BIR).

De asemenea, ÎCCJ a hotărât ca fosta judecătoare să achite suma de 490.000 de euro, fiind confiscat un apartament al acesteia, și 156.351 lei constituind despăgubiri civile către Curtea de Apel București.

Astfel, Veronica Cârstoiu este acuzată de luare de mită, trafic de influență, complicitate la trafic de influență, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracțiunea de luare de mită, înșelăciune în formă continuată, două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s