Stabilirea circumscripţiilor judecătoriilor şi parchetelor de pe lângă judecătorii – Proiect

justitie1Proiectul de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 337/1993 pentru stabilirea circumscripţiilor judecătoriilor şi parchetelor de pe lângă judecătorii, a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției.

Proiectul de hotărâre a Guvernului are ca scop reardondarea localităților din circumscripția Judecătoriei Însurăței la alte judecătorii apropiate: Judecătoria Brăila și Judecătoria Făurei. Propunerea de reardonare are în vedere criteriul accesibilității justițiabililor, întrucât arondarea unor localități către judecătorii foarte îndepărtate poate echivala cu limitarea accesului la justiție.

Adoptarea proiectului se impune în regim de urgență, având în vedere că în prezent la această instanță nu mai funcționează niciun judecător, iar doserele care cad în competența sa, atât în materie civilă, cât și în materie penală nu pot fi judecate, ceea ce afectează în mod grav justițiabilul care se adresează justiției și semnifică o îngrădire a accesului la justiție.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s