OUG privind modificarea Codurilor penale trebuie respinsă

Călin-Popescu-Tăriceanu-este-propus-prim-ministru-de-către-Victor-PontaCopreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va discuta cu reprezentanții PSD ca Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale să fie respinsă în Parlament.

„Ordonanța (OUG privind modificarea Codurilor Penale—n.r) nu este neconstituțională pe articole, e toată neconstituțională pentru că nu se poate legifera prin Ordonanță de urgență atunci când este vorba despre drepturile și libertățile cetățenești. Ca atare, propunerea pe care eu am făcut-o și o vom discuta cu colegii de la PSD este ca această ordonanță să nu intre în dezbatere și să fie pur și simplu respinsă și să ducem la bun sfârșit propunerea legislativă care este în momentul de față la Camera Deputaților”, a afirmat Tăriceanu.

Totodată, copreședintele ALDE îşi doreşte ca, în paralel cu respingerea Ordonanței de urgență, să se voteze în Camera Deputaților propunerea legislativă care rezolvă articolele declarate neconstituționale de Curtea Constituțională.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că OUG pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală a fost necesară pentru clarificarea elementelor din aceste două coduri conform indicațiilor CCR.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s