Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, condamnat definitiv la un an închisoare cu suspendare

cate-30-de-ani-inchisoare-pentru-doi-tineri-care-au-ucis-in-bataie-o-batrana-94674-1Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat definitiv pe fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Case pentru generali”.
Sentinţa a fost emisă în baza dosarului privind achiziţionarea în condiţii ilegale a unei locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.

În septembrie 2013, fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, şi participaţie improprie la fals intelectual, toate cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii au reţinut că, în perioada 1999 – 2005, Traian Pigui, în calitate de şef al Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din MApN, s-a implicat în atribuirea în condiţii nelegale a unor locuinţe de serviciu (dintre care unele preluate de la RA-APPS), pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat, în baza Legii 562/2004, de beneficiari – cadre militare cu funcţii de conducere din Ministerul Apărării Naţionale.

Prejudiciul reţinut în cauză este de peste 1,2 milioane lei.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Curat murdar, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s