Petru Pitcovici, comisar şef în cadrul DGA, a fost arestat într-un dosar de trafic de droguri

cate-30-de-ani-inchisoare-pentru-doi-tineri-care-au-ucis-in-bataie-o-batrana-94674-1Comisar şef în cadrul DGA, Petru Pitcovici a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care procurorii DIICOT îl acuză de trafic internaţional de droguri de mare risc, finanţarea şi favorizarea făptuitorului.

În perioada 11-19 mai, procurorii DIICOT au investigat activitatea unor persoane suspectate că au introdus în ţara noastră droguri de mare risc procurate din Olanda, care, ulterior, au fost comercializate în Bucureşti.

La data de 08 mai, trei dintre suspecţi au mers în Olanda pentru a procura droguri. Aceştia au vrut să intre în ţară la data de 11 mai, pe la punctul de trecere al frontierei Nădlac, fiind verificaţi de poliţişti. În urma controlului „au fost găsite 2 pachete care conţineau pulbere de culoare albă, în urma examinării tehnico-ştiinţifice a rezultat cantitatea totală de 429,98 grame cocaină şi 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamină (MDMA)”.

O altă persoană se sustragea cercetărilor însă, la 19 mai, a fost depistat de procurori în faţa unui restaurant din Bucureşti, alături de comisarul DGA, Petru Pitcovici şi de Sandu Dan Simion şi „cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor şi a 2 autoturisme folosite de către aceştia, au fost identificate şi ridicate sumele de 900 de euro, 900 de dolari, 3000 de lei precum şi înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost ridicate în vederea indisponibilizării un număr de 3 autoturisme de lux”, informează DIICOT.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s