Peste 6.600 de bunuri culturale, recuperate de polițiști

politistii-cer-schimbari-la-ministerul-de-interne-in-privinta-radarelor-ascunse-129637În primele 4 luni ale acestui an, Poliţia Română a derulat o serie de acţiuni pentru protejarea patrimoniului cultural național, ceea ce au dus la constatarea a circa 200 de infracțiuni comise și recuperarea a peste 6.600 de bunuri culturale.

Astfel, în urma activităților desfășurate de polițiști pentru cercetarea și tragerea la răspundere a celor care au săvârșit infracțiuni la regimul protejării patrimoniului cultural național, 106 persoane au fost cercetate, față de care a fost începută urmărirea penală, iar 29 dintre acestea au fost reținute ori s-au dispus alte măsuri preventive împotriva lor.

Conform comunicatului IGPR, polițiștii de investigații criminale au recuperat 6.653 de bunuri culturale mobile, dintre care circa 41% sunt bunuri arheologice și monede antice și medievale sustrase din siturile arheologice din România, fiind confiscate totodată și 94 de detectoare de metale.

În ultimii 5 ani au fost recuperate bunuri culturale mobile în valoare de peste 1.300.000 de euro.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Bunuri - retrocedari - exproprieri, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s