APADOR-CH protestează față de modul în care Guvernul a modificat legislația penală

justitieAsociaţia APADOR-CH protestează față de modul în care Executivul a modificat legislația penală, printr-o OUG „ținută cu strictețe la secret” până în momentul adoptării, și crede că, sub pretextul armonizării codurilor cu ultimele decizii ale Curţii Constituţionale, Guvernul a introdus în act „modificări periculoase celor două Coduri”, afectând astfel grav drepturi prevăzute în Constituție.

Astfel, ca exemplu, APADOR-CH evidenţiază modificarea art. 153 din Codul de procedură penală, care stabileşte eliminarea filtrului judecătoresc, care era prevăzut, și în abilitarea procurorului de a solicita direct de la bănci, fără încuviințarea judecătorului, datele financiare ale unei persoane, modificare care „nu a fost solicitată în nicio decizie a CCR și nici prin vreo directivă europeană ce trebuie implementată”.

În acest context, APADOR-CH cere Guvernului „să remedieze aceste încălcări ale Constituției și amintește faptul că legiferarea pe ascuns, netransparentă și neloială nu este o cale democratică de urmat”. Asociația „își anunță intenția de a utiliza procedurile legale pentru eliminarea acestor excese”.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s