Verificare mai riguroasă a condiţiilor de siguranţă a spectatorilor pe arenele sportive

sportGuvernul a aprobat un proiect de Lege ce prevede o serie de modificări legislative care au în vedere o verificare mai riguroasă a condiţiilor de siguranţă pe care trebuie să le îndeplinească organizatorii pentru ca pe arenele sportive să poată fi organizate competiţii.

Astfel, Guvernul a modificat Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

Proiectul de act normativ aprobat revizuieşte componenţa şi rolul Comisiei de verificare a modului în care sunt respectate condiţiile de siguranţă pe arenele pe care se desfăşoară activităţi sportive.

stfel, din această comisie vor face parte şi reprezentanţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, care se vor alătura reprezentanţilor direcţiei judeţene pentru sport, unităţii de jandarmi competente teritorial, organizatorului competiţiei şi responsabilului de ordine şi siguranţă al organizatorului de joc. De asemenea, se redefineşte rolul comisiei de verificare, în sensul că, dacă are observaţii cu privire la îndeplinirea condiţiilor de siguranţă de către organizatori, comisia va sesiza federaţia de specialitate pentru aplicarea sancţiunilor incidente.

Includerea unor reprezentanţi ai ISU în cadrul Comisiei de verificare, precum şi redefinirea rolului acesteia, sunt măsuri menite să conducă la creşterea gradului de siguranţă a spectatorilor.

De asemenea, prin proiectul de lege vor fi înăsprite sancţiunile aplicate pentru nerespectarea obligaţiilor pe care le au organizatorii competiţiilor pe arenele sportive. Amenzile prevăzute de lege vor creşte, în funcţie de gravitatea încălcării obligaţiei, de la 3.000 de lei la 15.000 de lei cât este în prezent, la 30.000 de lei la 50.000 lei.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s