Proiect de lege. Pedeapsă cu închisoare pentru inaugurarea autostrăzilor în scop electoral

2096___DSC6714

Proiectul de modificare a Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, publicată în M.Of. nr. 12/1995, a fost adoptat în Senat, în data de 9 mai, şi a fost trimis pentru analiză către comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor.

În expunerea de motive a deputaţilor se prevede că această modificare este necesară pentru a se elimina practicile periculoase de inaugurare a unor lucrări de construcţii fără recepţia adecvată.

Propunerea, prevede că inaugurarea construcţiilor finanţate din fonduri publice fără efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor se va pedepsi cu închisoare de la 3 la 10 ani. Pedeapsa creşte până la 15 ani dacă scopul inaugurării este unul electoral, după modelul autostrăzii demolate Orăştie-Sibiu.

În ultimul timp,  au existat mai multe inaugurări de construcţii şi lucrări publice în perioade electorale, înainte de recepţia lor conformă, şi, cel mai grav, cu punerea în pericol a cetăţenilor care le-au utilizat. Având ca exemplu autostrada Orăştie-Sibiu, inaugurarea prematură a dus la efecte negative: lucrările au fost executate în mod greşit şi sub presiune, românii au circulat pe un drum nesigur, iar costurile demolării şi reparaţiei vor fi enorme.

Această propunere e întâmpinată cu succes, aleşii vor fi constânşi, va pune în prim plan siguranţa populaţiei şi va obliga constructorii să se supună rigorilor legii.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Domeniul justitiei, Drept penal, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s