Trimişi în judecată pentru fapte de corupţie

coruptiePentru fapte de corupţie procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar pe cauţiune a viceprimarului oraşului Videle, Florin Nedelcu şi în libertate a primarului din Videle, Nicolae Bădănoiu.

Potrivit unui comunicat al DNA, inculpatul Nedelcu Florin Marius la începutul lunii iulie 2015 a pretins suma de 45.000 lei de la un om de afaceri (denunţător), căruia i-a propus să îl sprijine în atribuirea unui contract finanţat de la bugetul local pentru construirea unor terenuri de sport sintetice în oraşul Videle.

Deşi omul de afaceri i-a comunicat inculpatului faptul că preţul de execuţie, în condiţiile legale de respectare a normativelor tehnice, depăşea valoarea de 550.000 lei, viceprimarul Nedelcu Florin Marius i-a transmis denunţătorului că bugetul aprobat a fost de 387.000 lei cu TVA inclus şi că acest plafon nu poate fi depăşit sub nici o formă. Totodată, viceprimarul a lăsat de înţeles că lucrările proiectului puteau să fie efectuate formal şi superficial„, mai arată DNA.

De asemenea, procurorii DNA mai arată că Nedelcu Florin Marius a pretins de la omul de afaceri emiterea unei facturi fictive plătită de primărie, în valoare de 10.000 lei, aferentă unor servicii de masă şi cazare, deşi acestuia nu avea un astfel de obiect de activitate.

Totodată, denunţătorul trebuia să-i restituie inculpatului 8.000 lei din cei 10.000 lei, în considerarea ajutorului ce urma să-i fie dat, suplimentar faţă de suma de 45.000 lei.

În ianuarie 2016, Florin Nedelcu a fost surprins în flagrant de organele de urmărire penală, primind suma de 15.000 lei, o altă tranşă din mită.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Curat murdar, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s