Consiliul Concurenţei recomandă eliminarea onorariilor minime pentru serviciile avocaţilor

lcÎntr-o scrisoare adresată Parlamentului, Consiliul Concurenţei recomandă eliminarea onorariilor minime din legea avocaturii, întrucât această intervenţie în piaţă prin stabilirea de onorarii minime pentru serviciile oferite de avocaţi reprezentă un regres în ceea ce priveşte modul de reglementare şi de exercitare a profesiei de avocat în România.

De asemenea, Consiliul Concurenţei mai arată că avocaţii nou intraţi pe piaţă nu pot practica onorarii mai mici decât limita minimă stabilită, în scopul atragerii de clientelă şi câştigării astfel a unei poziţi în piaţă.

Nu în ultimul rând consumatorul este dezavantajat, neputând beneficia de onorarii mai mici decât cele fixate, fiind astfel obligat să plătească niveluri de preţ stabilite arbitrar şi care nu sunt rezultatul interacţiunii dintre cerere şi ofertă’‘, mai precizează Consiliul Concurenţei.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Avocati - notari - executori jud - mediatori, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s