Şoferii fără RCA vor plăti amenzi mai mari

RCA-ieftina-680x365În proiectul legii RCA au fost introduse două noi prevederi. Astfel, amenzile pentru şoferii prinşi fără RCA ar urma să se dubleze, iar firmele de asigurări vor putea să îi execute silit pe clienţii care îşi cumpără poliţe în rate.

Conform legii, amenda pentru persoanele care nu încheie asigurarea RCA se va dubla de la 4.000 de lei la 8.000 de lei, urmând astfel să ajungă la echivalentul a aproape 1.800 de euro. Dublarea amenzii este văzută ca o metodă care va încuraja şoferii care circulă sporadic cu maşina fără să încheie poliţa RCA să intre în legalitate.

De asemenea, autorităţile vor centraliza bazele de date ale noului Birou Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule, astfel încât şoferii care nu au o poliţă auto obligatorie ar urma să fie mai uşor de găsit

În plus, polița RCA, odată ce va fi plătită în rate, va deveni titlu executoriu, permițându-i asigurătorului apelul direct la executor și ordonarea popririi conturilor debitorului și perceperea unor penalităţi de întârziere. Polița RCA se va putea face pe o lună sau pe 12 luni.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s