Iniţiativă legislativă privind interdicţia angajării membrilor familiei la biroul parlamentar

angajatAleşii care şi-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzaţi de conflict de interese, se arată într-o iniţiativă legislativă.

Astfel, în proiectul de act normativ se arată că dispoziţiile prevăzute la art. 38 alin. (11) din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, modificate prin Legea nr. 219/2013, au intrat în vigoare şi produc efecte juridice începând de la data de 21 august 2013, iar actele şi faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârşite de deputaţi sau senatori înainte de această dată nu pot genera alte efecte juridice decât cele prevăzute de Legea 96/2006 în vigoare la data încheierii sau, după caz, a săvârşirii ori producerii lor.

Potrivit expunerii de motive, iniţiatorii proiectului, deputaţii PSD Florin Iordache şi Daniel Florea şi Marton Arpad, UDMR, consideră că este nevoie de un act normativ care să interpreteze dispoziţiile din Legea privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, întrucât interpretarea interdicţiei impuse parlamentarilor de a-şi angaja membrii familiei ori rudele sau afinii acestora la biroul parlamentar a generat confuzii cu privire la data intrării în vigoare a respectivei dispoziţii, şi data de la care produce efecte juridice.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Legislatia muncii, Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s