Campania pentru alegerile locale din 5 iunie, care se vor desfăşura într-un singur tur, începe pe 6 mai şi se încheie pe 3 iunie.
Conform legislaţiei în vigoare, competitorii politici nu a dreptul să utilizeze în campania electorală bannere, mesh-uri, panouri publicitare, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule. Sunt interzise şi afişele electorale care combină culori sau alte semne grafice astfel încât să evoce simbolurile naţionale ale României ori ale altui stat.
Însă, în campania electorală de anul acesta sunt permise afişe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură; afişele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj, materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală, publicitate în presa scrisă, materiale de propagandă electorală online, broşuri, pliante şi alte materiale tipărite.
Potrivit legii penale, nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei.
Totodată, în timpul campaniei electorale se va asigura candidaţilor spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii, care pot fi amplasate la sediul primăriei, în şcoli, universităţi, case de cultură, cămine culturale, cinematografe, dar nu şi în unităţile militare sau în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor.
Suma maximă care poate fi depusă în contul bancar central pentru campanie este de 2.205.000 lei.
De asemenea, legea stabileşte că ferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.