Condiţiile de detenţie din România evaluate de o delegaţie a ONU

penitenciarele-primesc-bani-pentru-imbunatatirea-conditiilor-de-detentie_477970O delegaţie, formată din mai mulţi membri ai subcomitetului ONU pentru prevenirea torturii, a ajuns la începutul lunii mai în România pentru a evalua condiţiile de detenţie din mai multe penitenciare şi centre de arest preventiv.

Delegaţia va râmâne în ţară până pe 12 mai. În acest timp, membrii delegaţiei vor avea întâlniri cu reprezentanţi ai instituţiei Avocatului Poporului, dar şi cu oficiali din Guvern şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Anterior, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, declara că România ar putea fi obligată, printr-o decizie pilot, să plătească aproximativ 80 de milioane de euro pentru întreţinerea deţinuţilor.

România a mai pierdut procese la CEDO privind condiţiile de detenţie, iar în anul 2015 a fost obligată să plătească 460.000 de euro, în urma plângerilor soluţionate de CEDO.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Penitenciare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s