Proiectul privind înființarea instituției Avocatul Copilului trebuie respins

copilInițiativa legislativă privind înființarea instituției Avocatul Copilului trebuie respinsă, întrucât Avocatul Poporului îndeplinește și rolul de apărător al drepturilor copilului, se arată într-un document analizat în şedinţa Biroului Permanent.

De asemenea, Avocatul Poporului consideră că înființarea unei autorități distincte ar conduce la creșterea birocrației și a cheltuielilor bugetare, dar şi la o suprapunere de atribuții cu cele ale instituției Avocatul Poporului.

„Apreciem că, dacă legiuitorul va opta pentru înființarea unei structuri specializate în domeniul apărării drepturilor copilului, ar fi oportună reorganizarea internă a instituției Avocatul Poporului, astfel încât să se formeze un nou domeniu care să privească doar drepturile copilului, numirea unui adjunct și cooptarea unui grup de specialiști în subordinea sa, care să se ocupe exclusiv de protecția drepturilor copilului”, mai arată Avocatul Poporului.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Avocati - notari - executori jud - mediatori, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s