Proiect de Lege privind amenajarea spațiului maritim

computerMinisterul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat în dezbatere publică un Proiect de Lege privind amenajarea spațiului maritim.

„Scopul principal al amenajării spațiului maritim constă în a promova dezvoltarea durabilă şi în a identifica utilizarea spaţiului maritim pentru diferite utilizări maritime, precum şi în a gestiona utilizările spaţiale şi conflictele din zonele marine”, se arată în expunerea de motive a proiectului. Un alt scop important este identificarea şi încurajarea utilizărilor multiple, în conformitate cu legislaţia şi politicile naţionale relevante.

De asemenea, proiectul de act normativ prevede obiectivele activităţii de amenajare a spaţiului maritim, modul de elaborare a planului de amenajare a spaţiului maritim, procedurile privind informarea şi consultarea părţilor interesate şi cooperarea cu statele membre şi statele terţe, precum şi desemnarea autorităţilor competente pentru elaborarea şi monitorizarea implementării planului de amenajare a spaţiului maritim.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în International, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s