Defăimarea însemnelor României se pedepseşte cu închisoarea

drapel-si-biserica-480x348Propunerea legislativă a PSD privind introducerea pedepsei cu închisoarea de la 1 până la 3 ani pentru ofensă la adresa însemnelor României a fost adoptată tacit de Senat.

Potrivit proiectului de completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, este introdus un nou articol care defineşte „dispreţul” pentru însemnele României. Astfel, „prin dispreţ pentru însemnele României, pentru embleme sau semnele de care se folosesc autorităţile se înţelege: lipsa de consideraţie sau stimă, sentiment prin care se judecă un lucru ca fiind nedemn de atenţie şi defăimare”.

Totodată, în actul normativ ofensa adusă însemnelor naţionale este definită ca „fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României”. Aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 3 ani.

Proiectul mai prevede că „fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani”.

Proiectul de lege va fi transmis către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Aparare nationala, Drept penal, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s