Respingerea moţiunii „Drepturile omului nu sunt un lux! „

lcDeputaţii au respins moţiunea simplă „Drepturile omului nu sunt un lux!” îndreptată împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, cu 45 de voturi „pentru”, 84 „împotrivă”, 85 de abţineri şi 4 voturi neexprimate.

Semnatarii moţiunii ALDE, care au iniţiat demersul, fac referire la declaraţia ministrului Justiţiei, din data de 14 martie, imediat după adoptarea OUG privind interceptările. Ministrul Raluca Prună scria atunci: „OUG adoptată vineri nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic”.

Reprezentanţii moţiunii mai subliniază că „dacă nu va fi înlăturată neîntârziat de către şeful Guvernului din orice poziţie de decizie publică” înseamnă că ministrul Justiţiei nu a făcut altceva decât să exprime prin această declaraţie şi prin OUG o filosofie asupra drepturilor şi libertăţilor individului care este împărtăşită de întregul guvern.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s