Raport de admitere la proiectul legii dării în plată

descărcare (1)Proiectul legii dării în plată, cu amendamente, a primit raport de admitere din partea deputaților juriști, şi urmează a fi trimis plenului Camerei cu propunere de adoptare.

Potrivit unuia din amendamente, se propune eliminarea din proiect a textului care prevedea că pot beneficia de lege și persoanele care sunt cuprinse în Programul „Prima Casă”, dar și ridicarea plafonului celor cu credite de nevoi personale cu ipotecă la 250.000 de euro. Alt amendament face trimitere la cei care au fost executați silit, urmând ca legea să se aplice și în cazul lor.

A fost aprobat şi amendamentul care precizează că nu poate beneficia de prevederile legale cel care a fost condamnat printr-o hotărâre definitivă pentru infracțiuni în legătură cu creditul pentru care se solicită aplicarea legii.

Pe de altă parte viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, declară că Banca Națională își păstrează punctul de vedere că această lege nu este oportună și nu oferă soluții bune.

Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s