Noi modificări la Regulamentul Senatului

upSenatorii din comisia de Regulament au adus unele amendamente Regulamentului Senatului pentru a pune textul în acord cu noua realitate juridică, în urma cazului Dan Şova, astfel introducându-se prevederea că proiectul de hotărâre privind cererea de urmărire penală, întocmit de comisia juridică, se adoptă de plen cu majoritatea senatorilor prezenţi.

Conform modificărilor aduse, la articolul 149, Senatul are dreptul să solicite doar urmărirea penală a senatorilor care au fost sau sunt membri ai Guvernului.

De asemenea, o altă modificare a fost adusă la articoul 132, unde în noua formă a Regulamentului se explică procedura de vot cu bile, precizându-se că introducera ambelor bile în urna neagră înseamnă vot de ”abţinere”.

Totodată, Biroul Permanent are obligaţia să solicite ca în maximum 5 zile, comisia juridică să prezinte o primă evaluare a respectivei solicitări şi o evaluare a timpului pentru audierea senatorului vizat de cererea DNA. După această primă evaluare, Biroul Permanent stabileşte un termen pentru depunerea raportului comisiei, care nu poate fi mai mare de 14 zile.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s