România şi-a asumat noi angajamente pe tema securităţii nucleare

lcLa finele summitului privind securitatea nucleară, găzduit de preşedintele american Barack Obama, Kaus Iohannis a declarat că România şi-a asumat noi angajamente pe tema securităţii nucleare printre care consolidarea capacităţilor naţionale pentru investigaţii criminalistice în domeniul nuclear şi îmbunătăţirea securităţii transportului materialelor nucleare şi radioactive.

„Am anunţat o serie de noi angajamente pe care România şi le-a asumat cu acest prilej, şi anume: consolidarea capacităţilor naţionale pentru investigaţii criminalistice în domeniul nuclear, îmbunătăţirea securităţii transportului materialelor nucleare şi radioactive prin implementarea unui sistem-pilot de depistare a circulaţiei şi transportului surselor radioactive, dezvoltarea şi implementarea unui curs naţional de training pe tema culturii securităţii nucleare şi o nouă contribuţie voluntară la Fondul de Securitate Nucleară al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Totodată, preşedintele României a menţionat de realizările României în domeniul nuclear şi a subliniat că ţara noastră aplică cele mai stricte reguli pentru gestionarea şi manipularea materialelor nucleare şi pentru combaterea traficului ilicit cu astfel de materiale şi mai ales a terorismului nuclear.

În acelaşi timp, Iohannis a precizat că la Comunicatul de la Washington au fost anexate cinci Planuri de acţiune dedicate rolului organizaţiilor şi iniţiativelor internaţionale active în domeniul securităţii nucleare şi că statele participante au reconfirmat voinţa politică de a continua eforturile în domeniul securităţii nucleare şi prevenirii terorismului nuclear.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în International, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s