Mesajul premierului cu prilejul Zilei NATO în România

12249659_923046134399339_4323176537425037285_n-dacianCu prilejul Zilei NATO în România, premierului Dacian Cioloș a declarat că provocările de securitate din regiune și din întreaga lume au evoluat într-o direcție care confirmă necesitatea întăririi capacității NATO de descurajare a conflictelor și de apărare, inclusiv pe flancul estic.

„România s-a angajat şi este pregătită să contribuie la acest obiectiv, cu propuneri concrete, în perspectiva summit-ului NATO care va avea loc în luna iulie, la Varşovia. ​De asemenea, operaţionalizarea componentei europene a sistemului american de apărare antirachetă de la Deveselu şi transferul acesteia către NATO sunt în grafic. Prezenţa acestui sistem pe teritoriul românesc şi, implicit, al NATO, nu trebuie însă interpretată ca o ameninţare la adresa unei ţări anume, ci ca un sistem defensiv în faţa unor potenţiale ameninţări externe”, se arată într-un mesaj al premierului Dacian Cioloș cu prilejul Zilei NATO în România.

Cioloş a subliniat că Guvernul menține angajamentul pe care l-a făcut țara în momentul în care a aderat la NATO. Printre acestea se regăsesc creșterea capacităților operaționale ale Armatei și dezvoltarea calității vieții militarilor.

„Astăzi este momentul să le mulțumim tuturor celor care au contribuit prin eforturile și profesionalismul lor la respectul de care se bucură România în rândul statelor aliate și să omagiem jertfa militarilor români căzuți la datorie în teatrele de operațiuni ale NATO.”, a mai precizat premierul.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Aparare nationala, Eveniment, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s