Vânzarea medicamentelor online de către farmacii – proiect retrimis în Parlament

medicamenteProiectul de lege care prevede modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, şi include faptul ca farmaciile şi drogheriile autorizate de Ministerul Sănătăţii vor putea vinde medicamente şi pe internet, în condiţiile în care, în prezent, comercializarea unor astfel de produse în mediul online este interzisă în România, a fost retrimis în Parlament.

Retrimiterea proiectlui spre reexaminare a fost decisă de preşedintele Klaus Iohannis cu scopul că comercializarea pe internet a medicamentelor care se acordă fără prescripţie medicală să fi permisă numai farmaciilor şi drogheriilor autorizate de Ministerul Sănătăţii, pentru a diminua riscurile la care se expun în prezent persoanele care optează pentru cumpărarea medicamentelor din mediul online.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, Ministerul Sănătăţii va fi cel care va controla şi supraveghea vânzarea şi eliberarea, în mediul online, a medicamentelor care nu se eliberează pe baza unei prescripţii medicale.

Comercianţii care nu vor respecta prevederile legale, vor risca să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 30.000 şi 50.000 de lei, autorităţile având dreptul chiar să închidă unităţile.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Sanatate, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s