Noul formular pentru declarația 394 a fost publicat

ccÎn Monitorul Oficial nr. 242/2016 a fost publicat Ordinul nr. 1105/2016, pentru modificarea Ordinului ANAF nr. 3769/2015 privind declararea livrărilor/prestărilor şi achiziţiilor efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului declaraţiei informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA, emis de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), care conţine noul formular pentru declarația 394, care este folosit pentru declararea livrărilor și achizițiilor pe teritoriul național.

Astfel termenul de intrare în vigoare a fost amânat până la 1 iulie 2016, în timp ce obligația depunerii retroactive a documentului a fost eliminată.

Prevederile Ordinului nr. 1105/2016 se vor aplica pentru operațiunile efectuate pe teritoriul național începând cu luna iulie, nu începând cu luna aprilie, cum este stabilit în prezent, iar contribuabilii nu vor mai fi nevoiți să depună declarația în noul format și să înlocuiască astfel declarațiile depuse de la începutul anului și până la intrarea în vigoare a noilor prevederi.

În varianta tipărită, noul formular 394, care va intra în vigoare de la 1 iulie 2016, are 16 pagini, față de varianta anterioară, care avea doar 9 pagini.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Contabilitate, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s