Proiect de lege privind venitul minim de incluziune

baniiiiiiiii_44961100Proiectul de lege privind venitul minim de incluziune care cumulează trei ajutoare sociale în unul singur: ajutorul de incluziune, ajutorul de sprijin pentru familiile cu copii şi ajutorul pentru încălzire a fost adoptat de Guvern.

Aceste trei tipuri de ajutoare sociale se vor subscrie acestui mecanism de venit minim de incluziune, la care se mai adaugă câteva elemente în plus, anume plata asigurărilor de sănătate, asigurarea de locuinţă pentru persoanele care au o locuinţăşi ajutoare de urgenţă în caz de necesitate.

Astfel este un mecanism mult mai simplificat, în sensul că nu se mai depun trei solicitări pentru venituri diferite, ci o singură solicitare la primărie, care are datoria şi va avea capacitatea să implementeze toate aceste ajutoare.

De asemenea persoana care beneficiază de acest venit poate avea venituri de natură salarială, dar dacă nu depăşeşte plafoanele pe care le stabileşte legea, va putea beneficia la rândul ei de parte din venitul de incluziune.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s