Mijloacele de transport cu care se realizează transportul fraudulos de material lemnos pot fi confiscate

masa lemnoasaPropunerea legislativă conform căreia pot fi confiscate mijloacele de transport cu care se realizează transportul fraudulos de material lemnos a fost aprobată de senatorii din Comisia juridică.

Astfel, proiectul modifică Legea nr. 171/2010 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Potrivit actului normativ, sancţiunea pentru săvârşirea contravenţiei silvice constă în reţinerea sau confiscarea bunurilor utilizate, destinate sau rezultate din săvârşirea contravenţiei silvice, inclusiv mijlocul de transport cu care s-a realizat transportul fraudulos de material lemnos şi/sau retragerea autorizaţiei sau atestatului, după caz.

Transportul fraudulos reprezintă transportul de material lemnos pentru care nu există documentaţia solicitată de lege sau pentru care datele din documentaţie diferă faţă de cele reale. Agentul constatator care aplică sancţiunea dispune şi reţinerea, confiscarea bunurilor destinate, utilizate sau rezultate din contravenţiile silvice, inclusiv confiscarea mijlocului de transport prin care s-a realizat transportul fraudulos de material lemnos, în condiţiile legii.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Agricultura, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s