Conturile bancare aparţinând partidelor politice nu pot fi executate silit

Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in Bucuresti, miercuri, 4 noiembrie 2009. Guvernul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru, format din 14 ministri, doar doi dintre ei cu aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, incearca, miercuri, sa obtina votul de investitura din partea Parlamentului, insa un rezultat favorabil acestuia este putin probabil.

Proiectul care spunea că nu se poate executa silit un cont bancar dacă aparţine unui partid politic a trecut de Camera Deputaţilor.

La iniaţiativa a trei senatori PSD, orice cont de partid este considerat special şi nu poate fi poprit. Deputaţii au fost de acord cu iniţiativa, prin urmare partidele politice din România tocmai şi-au făcut un cadou într-un an cu campanii electorale.

Astfel, Partidul Social Democrat, care are datorii de aproape şapte milioane de euro, are conturile ferite de eventuale executări silite. De această lege va beneficia şi Partidul Naţional Liberal care are datorii de şase milioane de euro.

Totodată, Camera Deputaţilor a trecut şi prevederea care le dă dreptul partidelor politice să îşi poată închiria spaţiile pe care le deţin în alte scopuri. Asta ar ajuta partidele să obţină fonduri suplimentare pentru finanţarea campaniilor electorale.

Datele Institutului de Politici Publice arată că, din 2012 până în prezent, nu a existat vreun partid politic care să încheie situaţia financiară cu datorii mai mici de două milioane de euro.

Dacă un partid are conturile blocate, nu poate depune liste cu candidaţii. În plus, un cont blocat înseamnă şi lipsa finanţării pentru campania electorală.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Nedreptate, Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s