Noi obligaţii de îndeplinit pentru firme

lc
Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, document adoptat în octombrie 2015 de Senat şi figurează pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, fiind propus pentru adoptare.

În cazul în care proiectul de lege va fi aprobat de deputaţi, documentul va mai avea nevoie doar de semnătura preşedintelui ţării, Klaus Iohannis, pentru a se aplica.

Proiectul, programat să intre în vigoare din 20 mai, prevede ca operatorii economici vor fi obligaţi să îndeplinească noi prevederi, printre care obligaţia firmelor şi instituţiilor publice care furnizează servicii de utilitate publică să accepte plăţi cu cardul, micşorarea plafonului cifrei de afaceri de la care comercianţii cu amănuntul vor fi obligaţi să accepte şi plăţi cu cardul sau acordarea avansurilor în numerar de către agenţii economici care au terminale de plată şi care acceptă acest serviciu. În caz contrar, operatorii vor risca amenzi de până la 50.000 de lei.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Economie, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s