Fonduri europene de 20 miliarde de euro în 2014-2020 pentru agricultura românească

agriculturaMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, a participat la conferinţa PRIA Agriculture, o platformă de dezbatere între autorităţi, fermieri şi companiile care îşi desfăşoară activitatea în acest sector. Evenimentul a fost însoţit în premieră de gala „Women in Agriculture”, ocazie cu care au fost recunoscute eforturile şi contribuţia femeilor la acest sector important al economiei româneşti.

La conferinţă, Achim Irimescu a declarat că strategia sectorului agroalimentar pentru perioada 2020 – 2030 va fi prezentată astăzi în Guvern, principalul obiectiv fiind cel de a asigura auto-consumul la majoritatea produselor agroalimentare.

„Trebuie să recunosc că este strategia pregătită de Guvernul anterior, dar sper, în primul rând, că este o strategie a sectorului şi nu are decât scopul de a stabili clar nişte obiective care să fie atinse de agricultura României. (…) Dacă pe perioada 2014 – 2020 avem clare cifrele, respectiv 20 de miliarde de euro din bani europeni pentru agricultură, la care se mai adaugă 5-6 miliarde de euro din bani naţionali, din păcate nu pot să spun finanţarea pe această strategie pentru că nu ştim ce politică va fi pe perioada 2020 – 2030”, a precizat Irimescu.

Potrivit şefului MADR, principalele obiective ale fiecărui sector agricol sunt de a reuşi să asigure auto-consumul sau producţia necesară asigurării consumului populaţiei la majoritatea produselor agroalimentare, în condiţiile în care România a fost importator net mulţi ani la rând.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Agricultura, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s