Proiect: Etichetarea alimentelor procesate cu informații privind riscul cardiovascular

furt-alimenteConform unei propuneri legislative depusă la Senat, procesatorii de produse alimentare vor fi obligați să eticheteze produsele cu informații cu privire la conținutul de sare, zahăr sau grăsimi și la riscul de boli cardiovasculare pe care le-ar prezenta consumarea acestora.

Astfel, actul normativ stabileşte obligația ca, în 6 luni de la promulgarea legii, alimentelor procesate să le fie aplicate o etichetă nouă pe eticheta de bază în colțul din dreapta sus. Eticheta va avea culoarea roșie pentru produsele cu risc cardiovascular crescut, galbenă pentru risc mediu și verde pentru risc redus. Totodată, acestea vor fi inscripționate cu caractere de culoare neagră cu textul: risc crescut, risc moderat pentru consum și alegerea sănătoasă.

O altă prevedere a propunerii legislative stabileşte acordarea de tichete de masă BIO, cu o valoare nominală mai mare cu 20% față de un tichet standard, care pot fi utilizate doar pentru achiziția de alimente neprocesate.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Protectia consumatorului, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s