MCSI a lansat proiect pentru prevenirea atacurilor informatice

informaticaÎn cadrul unei conferinţe de specialiate, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a declarat că lipsa mecanismelor legale pentru prevenție, protecție și reacție duce la creşterea numărului de atacuri informatice.

Lipsa mecanismelor legale pentru prevenție, protecție și reacție stimulează creșterea atacurilor. Atât timp cât noi nu acționăm în acest sens, creșterea atacurilor va fi stimulată. Atacurile sunt laterale, din păcate suntem furnizori importanți ai atacurilor la nivel global și datorită acestui lucru. În lipsa unei legi și, după cum bine știți, este în dezbatere publică, fără acest mijloc suntem într-o situație destul de slabă. Atacurile sunt indirecte„, a explicat Bostan.

Sperăm să fim un furnizor de securitate suplimentară în acest domeniu. Cred că România poate să joace un rol important. Noi, românii, știm să prețuim libertatea pentru că am fost lipsiți de ea atât individual, cât și ca nație înainte de ’89. Am dori ca toată dezvoltarea tehnologică să ajute libertatea, accesul la informație, dezvoltarea economică, siguranța persoanei a comunității, protejarea informațiilor. Din istorie știm că excesul de putere aflat în mâna statului poate însemna dictatură, corupție și știm că dacă toate aceste progrese sunt deținute de oameni care nu au baze morale solide și nu există un sistem foarte clar a principiilor și valorilor fundamentale pe care se baza civilizația noastră în sens„, a adăugat ministrul.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în IT si comunicatii, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s