România a definitivat Planul de Management al Riscului la Inundații

apeDirectorul general al Administrației Naționale Apele Române (ANAR), Nicolae Bărbieru a declarat că România a definitivat Planul de Management al Riscului la Inundații (PMRI), iar termenul de raportare către Comisia Europeană, 22 martie 2016, a fost respectat.

Administrația Națională ‘Apele Române’ depune eforturi considerabile în domeniul managementului resurselor de apă. În acest context, elaborarea planurilor de management la nivelul bazinelor hidrografice reprezintă un scop important. Având în vedere toate acestea, devine evidentă identificarea unei strategii comune în domeniul apei. Administrația Națională Apele Române are grija și responsabilitatea de a raporta la Comisia Europeană stadiul implementării Directivei 91 privind epurarea apelor urbane. În cadrul planurilor de management al bazinelor și spațiilor hidrografice au fost evaluate costurile unor investiții de construire a stațiilor de epurare a apelor uzare la standarde europene. În vederea conformării la cerințe, costurile de investiții se ridică la 76 de milioane de euro în perioada 2016 — 2021„, a precizat Nicolae Bărbieru.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Politic, Protectia mediului și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s