Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate

ciolos2_49372700Prim-ministrul Dacian Cioloş a lansat, în cadrul vizitei în judeţul Alba, „Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, împreună cu viceprim-ministrul Vasile Dîncu şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.

Proiectul îşi propune să vină cu soluţii inovatoare de dezvoltare economică pentru clasa de mijloc la sate, prin valorificarea fondurilor europene, simplificarea legislativă, implementarea măsurilor deja existente introduse de reforma Politicii Agricole Comune şi implementarea unor măsuri noi, precum acordarea de vouchere pentru zilieri şi meşteşugari independenţi, dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic agricol, implementarea programul Naţional „Primul Utilaj Agricol”, constituirea unor instrumente de garantare şi creditare din surse naţionale şi dezvoltarea economiei rurale prin eco şi agro-turism.

Acum 6 ani, când am început să pregătim Reforma Politicii Agricole Comune, m-am gândit la un moment ca acesta. Ceea ce am făcut acolo, la Bruxelles, îmi doream să se vadă peste câţiva ani de zile, în România. Ceea ce noi facem acum se bazează pe Reforma Politicii Agricole Comune şi pe ceea ce a fost gândit de Guvernul anterior care a început să pregătească Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru a implementa reforma. Prin acest pachet preluăm măsurile care au fost gândite şi le adaptăm, întărim şi implementăm efectiv. De ce clasă de mijloc? Pentru că avem o agricultură bipolară de câţiva ani. Avem ferme foarte mari în anumite zone, dar, din păcate, în zonele agricole mari avem şi „pungile de sărăcie” foarte mari, având la extrema cealaltă, fermele de subzistenţă„, a declarat Dacian Cioloş.

Acesta a mai precizat că nu există ţară care să nu se bazeze pe ferma de familie, care în România lipseşte.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Agricultura, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate

  1. Dan zice:

    primul utilaj agricol: sapa…. de lemn

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s