Sportivii pot fi exceptaţi de la procedurile de insolvenţă

InsolventaÎn cadrul şedinţei din 16 martie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care se clarifică inoperabilitatea efectului suspensiv în litigiile care sunt pe rolul comisiilor sportive pentru jucători ce solicită recunoaşterea dreptului de joc în competiţii, precum şi rezilierea contractelor pentru justă cauză.

Potrivit proiectului de lege adoptat, la articolul privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă se adaugă: „procedurile extrajudiciare aflate pe rolul comisiilor sportive din cadrul federaţiilor sportive, care funcţionează potrivit Legii educaţiei fizice şi sportului, având ca obiect denunţarea unilaterală a contractelor individuale de muncă, sau convenţiilor civile ale sportivilor şi sancţiuni sportive aplicabile în această situaţie, sau orice alte litigii având ca obiect dreptul sportivului de a participa la competiţie„.

Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Domeniul financiar - bancar, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s