Deputaţii vor fi obligaţi să-şi anunţe prezenţa electronic

deputatÎn cadrul şedinţei din 16 martie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un Regulament potrivit căruia înscrierea pe ordinea de zi a proiectelor, în ziua şedinţei de plen, se poate face doar cu aprobarea lor în unanimitate de Comitetul liderilor, iar aleşii vor fi obligaţi să-şi înregistreze electronic prezenţa înaintea votului

Astfel, deputaţii au decis ca „în cazul votului prin mijloace electronice, înaintea şedinţei consacrate votului final, preşedintele de şedinţă să dispună verificare cvorumului de şedinţă prin realizarea votului de control„. Astfel, dacă există cvorum legal, deputaţii, înainte de exprimarea fiecărui vot, îşi vor valida prezenţa electronic, care va fi afişată pe consolă şi în sala de şedinţe.

De asemenea, noul Regulament stabileşte şi care sunt „etapele votului prin mojloacele electronice sunt următoarele„. Astfel, „deputatul va introduce cardul de vot în consolă, apasă tasta prezent, după care îşi poate exprima poziţia în problematica supusă aprobării, prin vot: „pentru”, „contra” sau „abţinere”, deputaţii care sunt în sală şi nu îşi exercită drepturile prin validarea tastei prezent nu sunt consideraţi prezenţi la şedinţa consacrată votului final„.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s