Modificări şi completări la Codul studiilor universitare de doctorat

masterat_doctoratÎn Monitorul Oficial al României nr. 182 din 10 martie 2016 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 134/2016 pentru modificarea şi completarea Codului studiilor universitare de doctorat, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 681/2011.

Hotărârea de Guvern publicată introduce noi reglementări ceea ce ţine de acordarea și de retragerea titlului de doctor.

Astfel, orice persoană fizică sau juridică poate sesiza în scris Consiliul general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data susţinerii acesteia, şi de data acordării titlului de doctor.

În termen de 45 de zile, Consiliul general al CNATDCU va decide dacă au fost sau nu respectate standardele de calitate sau de etică profesională, inclusiv existenţa plagiatului. Decizia CNATDCU poate fi contestată în termen de 10 zile, iar Consiliul general al CNATDCU are la dispoziţie 10 zile pentru formularea răspunsului la contestaţie.

În cazul în care Consiliul general al CNATDCU va decide că nu au fost respectate standardele de calitate sau de etică profesională, inclusiv în ceea ce priveşte plagiatul, preşedintele CNATDCU va propune Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice una sau mai multe dintre următoarele măsuri:

  • retragerea calităţii de conducător de doctorat;
  • retragerea titlului de doctor;
  • retragerea acreditării şcolii doctorale.
Publicitate
Acest articol a fost publicat în Educatie, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s