Proiecte cu potențial de eficientizare a utilizării fondurilor publice

descărcare (7)Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a discutat cu delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de Reza Baqir, proiectele aflate în implementare la nivelul MDRAP și cu potențial impact pozitiv asupra eficientizării folosirii fondurilor publice.

Conform unui comunicat al MDRAP, Dîncu a argumentat că proiectele din pachetul reformei administrative au efect nu doar asupra calității serviciului public, ci și asupra reducerii costurilor de funcționare a administrației.

De asemenea, acesta a menţionat că viitorul Cod Administrativ ar putea avea impact financiar foarte important.

De asemenea, alte exemple de proiecte aflate în diferite etape și care pot contribui la eficientizarea banilor publici sunt:
– descentralizarea — prin aducerea nivelului de decizie mai aproape de beneficiarul final;
– simplificarea procedurilor administrative — prin reducerea numărului de documente, formulare și procese utilizate în interacțiunea dintre cetățeni și instituțiile publice și
– regândirea sistemului de personal din administrație — prin proiectarea unui mecanism care să ducă la o corespondență între nivelul de salarizare și nivelul de performanță al angajatului public.

Referitor la programele de finanțare a investițiilor, ministrul DRAP a afirmat că preocuparea pentru proiecte cu rezultate reale s-a concretizat, la nivelul instituţiei, în stabilirea unor criterii clare pentru Obiectivele care primesc finanțare prin Programul național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s