România exemplu de bune practici la nivel european în combaterea antisemitismului

lcLa 8 martie 2016, în cadrul unei ceremonii la Ambasada României la Berlin, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România este un exemplu de bune practici la nivel european în cultivarea şi apărarea memoriei victimelor Holocaustului, iar combaterea antisemitismului reprezintă un proces continuu şi o cale pentru educaţie în societate.

Şeful statului a ţinut să amintească despre construirea la Bucureşti a Memorialului Holocaustului, instituirea unei zile naţionale de comemorare a victimelor Holocaustului, introducerea unui curs şi a unui manual pentru liceu dedicate Holocaustului, deschiderea arhivelor Holocaustului, interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

Iohannis a mai declarat că România consideră prioritară implicarea tuturor segmentelor din societate, în special prin media şi social media, în combaterea antisemitismului, rasismului şi xenofobiei şi deschiderea unui dialog în vederea consolidării educaţiei şi promovării cercetării academice în domeniul Holocaustului.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în International, Ordine si liniste publica, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s