Medicamente importate la preţuri mici şi exportate la preţuri mari

medicamente1Potrivit farmaciştilor clujeni, firmele importatoare aduc în ţară medicamente la preţ mic, pe care apoi le exportă la un preţ mai mare, fenomen care are ca efect lipsa unor medicamente de pe piaţă pentru pacienţi.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Cluj, Speranţa Iacob, a declarat că, din cauza acestui fenomen de reexport paralel, suferă pacienţii care nu găsesc medicamente de care depinde, uneori, chiar viaţa lor. Din păcate acest reeexport de medicamente este perfect legal, întrucât este vorba de comerţ intracomunitar şi ar fi încurajat de CE.

Potrivit acesteia, un alt efect al fenomenului este faptul că un pacient care nu îşi poate cumpăra un medicament ieftin, de câţiva lei, dar vital pentru sănătatea sa, ajunge, ulterior, în spital, la Terapie Intensivă, unde costurile cu tratamentul ajung la zeci de mii de lei.

Speranţa Iacob a precizat că problema reexportului paralel de medicamente a fost semnalată atât Ministerului Sănătăţii, cât şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului, însă nu s-a luat nici o măsură.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Sanatate, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s