Dumbravă (CSM): Sunt adeptul profesionalizării Curții Constituționale a României

lcMembru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Horațius Dumbravă a afirmat că este adeptul profesionalizării Curții Constituționale a României (CCR) și că aceasta ar trebui scoasă de sub umbrela numirilor politice.

„Vine un moment extrem de important de noi numiri la CCR, trei numiri, de către președintele României, Camera Deputaților și Senatul României. Eu văd necesitatea profesionalizării Curții Constituționale a României, să încercăm să scoatem încetul cu încetul de sub umbrela numirilor politice și să punem accent — vorbesc și de societate, dar de cei care numesc până la urmă — pe un proces de numire transparent, pe bază de competență”, a precizat Dumbravă.

De asemenea, membrul CSM a subliniat că s-ar putea ca după ce va exista o Curte Constituțională profesionistă lucrurile să se schimbe față de situația din prezent, însă a ținut să menţioneze că, inclusiv în condițiile de față, „deciziile CCR trebuie respectate, trebuie puse în practică, aici nu există nicio discuție”.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Organizare judiciara, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s