PNL va depune sesizare la CCR privind reluarea votului asupra unui pachet de opt legi

ccr_05415400_88537700Deputatul Gabriel Andronache a declarat că PNL va depune o sesizare la CCR, prin care va contesta reluarea votului asupra celor 8 proiecte de lege, discutate în şedinţa în care a avut loc şi controversatul vot asupra Legii defăimării.

Nu am depus sesizarea pentru că am aşteptat depunerea celor opt legi votate de două ori la Secretarul General. Ele au fost depuse doar astăzi. Şi de aceea nu am putut face sesizarea până acum la CCR. Două motive sunt esenţiale şi le veţi găsi în sesizarea pe care o vom depune în următoarele două zile. Eventual chiar mâine„, a explicat Gabriel Andronache.

Practic, noi spunem că s-a procedat în mod nelegal deoarece suspendarea unei norme aflate în vigoare, respectiv, dispoziţiile cuprinse în articolul 123, alin. 1 din Regulament trebuiau suspendate printr-un act normativ, respectiv printr-o hotărâre a Camerei Deputaţilor. Ori, nici Biroul Permanent, nici Comisia de Regulament nu au adus în plenul Parlamentului un proiect de hotărâre prin care dispoziţiile referitoare la votul electronic să fie suspendate pe o perioadă determinată„, a adăugat Andronache.

În sesizarea pe care o vor depune la CCR, liberalii mai susţin şi că „practic, nici BP, nici Comitetul liderilor şi nimeni altcineva nu putea să dispună reluarea votului printr-o altă procedură decât cea a votului electronic, decât preşedintele de şedinţă”.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s