Modificarea HG privind finanţarea din Fondul pentru mediu a lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare

Situatiile-financiare-anuale--MFP-a-publicat-deja-regulile-pentru-2013Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre privind modificarea H.G. nr. 1.034/2010 pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare din sectorul miniere.

Fondul pentru mediu este un instrument economico-financiar destinat susţinerii şi realizării proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului şi pentru atingerea obiectivelor Uniunii Europene în domeniul mediului şi schimbărilor climatice, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare. Fondul pentru mediu se constituie şi se gestionează în conformitate cu prevederile legale.

Conform art. 13 alin. (1) lit. o) din cuprinsul OUG nr. 196/2005 privind fondul pentru mediu, acesta se utilizează pentru finanţarea lucrărilor privind închiderea iazurilor de decantare din sectorul minier.

Categoriile de lucrări pentru protecţia mediului care se pot finanţa conform prevederilor menţionate anterior, precum şi sumele destinate finanţării acestora se aprobă prin hotărâre a Guvernului. În acest sens a fost elaborată si aprobată HG nr. 1034/2010 pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare din sectorul minier şi a fost încheiat contractul cu Administraţia Fondului de Mediu nr. 876/N/24.12.2010, în vigoare până la 31 decembrie 2016 având ca obiect o finanţare nerambursabilă în valoare de 100.000.000 lei pentru realizarea lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare aferente obiectivelor din sectorul minier prevăzute în Anexa nr- 1 la HG 1034/2010.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, pentru a asigura accesarea în totalitate a fondurilor şi redistribuirea sumelor aprobate şi neutilizate în perioada 2013 – 2015, se propune reformularea alin. 1 al art. 2 din H.G. nr. 1034/2010:

(1) Suma prevăzută la art. 1 se acordă beneficiarului Ministerul Economiei Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri eşalonat până la 30 iunie 2018.

Pentru evitarea blocajelor datorate termenelor stipulate în Anexa 1 la HG nr. 1034/2010, se propune înlocuirea anexei nr.1 cu o anexă nouă având termenele actualizate în concordanţă cu situaţia prezentă.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Protectia mediului, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s