Proiect de înfiinţare a Comitetului Interministerial pentru Competitivitate

economie-10-shutterstockMinisterul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre pentru înfiinţarea Comitetului Interministerial pentru Competitivitate.

Strategia Naţională pentru Competitivitate, aprobată prin H.G. nr. 775/2015 reprezintă un document strategic al Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri pentru corelarea intervenţiilor dedicate competitivităţii, având în vedere domeniile naţionale de excelenţă, inclusiv din perspectiva dimensiunii teritoriale şi a dezvoltării regionale, pieţei muncii şi factorului uman.

Având în vedere acoperirea tematică inter-ramuri şi interinstituţională a SNC, se propune înfiinţarea unui Grup interministerial de lucru pentru implementarea şi monitorizarea prevederilor Strategiei Naţionale pentru Competitivitate.

Înfiinţarea şi operaţionalizarea Comitetului Interministerial pentru Competitivitate pentru Competitivitate (CIC) reprezintă o etapă asumată de România în cadrul planului de acţiuni pentru îndeplinirea condiţionalităţii ex-ante 1.1 – Cercetare şi inovare, Criteriul 4 – Implementarea unei strategii naţionale sau regionale de specializare inteligentă, ca parte a mecanismului de monitorizare a Strategiei Naţionale pentru Competitivitate.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s