Proiectul de lege privind eliminarea taxelor radio-tv a fost respins de Camera Deputaţilor

televiziuneProiectul de lege care viza eliminarea taxelor radio-tv din legea în domeniu a fost respins de Camera Deputaților.

Astfel, proiectul pentru modificarea art. 40 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune (SRR) și Societății Române de Televiziune (SRTV) a a primit aviz negativ la propunerea Comisiei pentru cultură. Aceasta a considerat că inițiativa legislativă ar conduce la „imposibilitatea îndeplinirii obiectivelor constituționale și legale de către cele două servicii publice, acestea pierzând o sursă considerabilă de finanțare, fără să se ofere o alternativă”.

Potrivit actului normativ, cetățeanul are dreptul să își aleagă liber sursa de informare fără a fi obligat să plătească taxa chiar dacă beneficiarul nu a încheiat un contract cu un operator de cablu tv. „Este inechitabil ca persoana ce poate beneficia doar parțial de serviciile SRTV să achite aceeași taxă cu cea care poate beneficia de emisia tuturor canalelor”, a afirmat deputatul PNL Traian Dobrinescu.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în IT si comunicatii, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s